BATERIA 4-5 TUNARI ....SAU CAND TIMPUL NU MAI ARE RABDARE CU NOI....

postat de adrianmiclea in 2012-06-28 10:32
BATERIA 4-5 TUNARI ESTE SITUATA IN PARTEA DE NORD-EST A BUCURESTIULUI, IAR PENTRU A AJUNGE LA ACEST ELEMENT DE FORTIFICATIE ESTE RECOMANDAT UN TRASEU MAI USOR, SI ANUME IN DIRECTIA STATIEI DE METROU ,,PIPERA,, IAR DE ACOLO FIE CU AJUTORUL MAXI-TAXI SAU PE JOS , SE URMEAZA LINIA SOSELE PIPERA-TUNARI, PANA LA INTERSECTIA CU SOSEAUA DE CENTURA A CAPITALEI.
DE ACOLO DUPA TRAVERSAREA PODULUI PIPERA-TUNARI, IN PARTEA DREAPTA IMEDIAT, LA APROXIMATIV 100 m  SE POTE OBSERVA STRUCTURA DE CARAMIDA ROSIATICA A BATERIEI.
DIN PACATE SITUATIA BATERIEI 4-5 TUNARI ESTE DESTUL DE VITREGITA, ZIDARIA EXTERIOARA ESTE PUTERNIC AFECTATA DE VANDALISM SI DE INTEMPERII. SE PARE CA BATERIA 4-5 TUNARI INTRA IN ADMINISTRATIA COM.TUNARI, CARE LA RANDUL EI A CEDAT IN FOLOSINTA BATERIA CATRE DIVERSI AGENTI ECONOMICI, DOVADA FIIND SI CLADIRILE ANEXE CONSTRUITE.


 INTRAREA PRINCIPALA ESTE BINE MASCATA DE VEGETATIA CRESCUTA ALEATORIU, INSA CU PUTIN EFORT  SE POATE AJUNGE IN BUZA BATERIEI.
IN MOMENTUL VIZITARII, PRIMUL NIVEL ERA COMPLET INUNDAT DIN CAUZA PLOILOR , INSA DACA PRINDETI O PERIOADA MAI CALDA POATE REUSITI SA PATRUNDETI MACAR LA PRIMUL NIVEL.BATERIA 4-5 TUNARI FACE PARTE DIN CATEGORIA  TIP.1 DE CONSTRUCTEI ALATURI DE BATERIILE CONSTRUTE LA AFUMATI, PANTELIMON SI STEFANESTI.
BATERIA TIP.1 ESTE PREVAZUTA CU UN SANT CONTINUU DE APARARE , IAR IN VARFUL EI SE AFLA O CAZEMATA PREVAZUTA CU  LOCASURI PENTRU TUNURILE ,,HOTCHKISS, DE CAL.57 mm MODEL 1891CA ELEMENTE DE ORIENTARE SE POT VEDEA CHAIR INAINTEA ZONEI BATERIEI CATEVA CLADIRI CONSTRUITE  RECENT, CARE AU FOST ABANDONATE SI SE AFLA INTR-O STARE AVANSATA DE DEGRADERE.INTAREA PRINCIPALA IN BATERIE ERA APARATA CU AJUTORUL A  6 CRENELURI, DISPUSE CATE 3 STANGA-DREAPTA, PARATE DE INFANTERISTI

SANTUL POSTERIOR BATERIEI ERA PROTEJAT CU AJUTORUL A DOUA TUNURI MONTATE PE AFET DE ABRAZURA, LA ETAJELE INFERIOARE ALE CELOR DOUA SEMIBASTIOANE AFLATE STANGA –DREAPTA

SE POATE OBSERVA STAREA AVANSATA DE DEGRADARE A CELOR DOUA SEMIBASTIOANE, LA NIVELUL STRUCTURII EXTERIOARE, INSA SE MAI POT OBSERVA LUMINATOARELE SI  LOCASURILE AFETURILOR DE ABRAZURA.
DIN PACATE IN MOMENTUL VIZITARII GALERIILE PRINCIPALE, INTAREA PRINCIPALA SI CAMARELE DIN FATA ERAU INUNDATE, ASTFEL ACCESUL CATRE  CUPOLA TUNULUI DE CAL.150 mm  PENTRU TUNUL T.R  ERA BLOCAT.AM REUSIT SA IAU CATEVA IMAGINI INSA  DIN 2 CAMERE AFLATE IN PARTEA DIN FATA A BATERIEI, CARE ERAU SI ELE INUNDATE, DAR SITUATIA LA INTERIOR ERA DESTUL DE BUNA IN COMPARATIE CU  CE SE GASEA LA EXTERIOR. STRUCTURA INTERIOARA NU ERA AFECTATA .


BATERIA ERA  PREVAZUTA CU FERESTRE PROTEJATE CU GRILAJE METALICE, LA FEL SI USILE DE ACCES CATRE INTERIOR, ASTAZI ACELE ELEMENTE SUNT DE MULT PIERDUTE Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile


Termeni si Conditii de Utilizare